Voorstellen

Ik ben Corry Nuijen en ik woon in Uden (Noord Brabant). In 1986 ben ik afgestudeerd als creatief therapeut (nu vaktherapie beeldend / beeldende therapie) aan de Creatieve Therapie-opleiding De Kopse Hof in Nijmegen. Ik werk graag samen om uiteindelijk je eigen weg weer in te kunnen slaan en een versteviging van jouw eigen kracht te ervaren. Met beeldend vormen als springplank. 

In mijn werk als beeldende therapeut ben ik meer dan 25 jaar werkzaam geweest binnen een P.A.A.Z. (psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis), zowel in Roermond als ook in Arnhem. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan bij diverse instellingen en met verschillende doelgroepen. Ik heb ervaring met:

  • Mensen met een psychiatrische aandoening in crisis om leven weer leefbaarder te maken.
  • Met jong volwassenen met ASS (Autisme Spectrum Syndroom). Samen onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn op het gebied van werk en vrijetijdsbesteding.
  • Met cliënten met chronische en meervoudige klachten. Met klachten als somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK), chronisch pijnsyndroom, chronische vermoeidheid en angst- en stemmingsstoornissen in combinatie met fysieke klachten.
  • Met ouderen. Om herstel te stimuleren door het aanbieden & stimuleren van beweegactiviteiten en het gezamenlijk eten.
  • Met cliënten specifiek gericht op trauma’s en depressie.
  • Met cliënten met gehoorklachten. Door te ondersteunen in het leren omgaan met tinnitus in samenwerking met psycholoog en bewegingstherapeut.
  • Als consulent binnen een re-integratiebedrijf met cliënten met psychische of lichamelijke klachten. In het vinden van passend werk paste ik elementen van beeldende therapie en emotionele ondersteunende gesprekken toe.

Daarnaast heb ik als aanvulling op mijn werk de certificering voor ReAttach Therapie behaald. Dit is een vriendelijke, toegankelijke en korte, effectieve methode van 6 bijeenkomsten zonder te praten. De bedoeling is dat je informatie beter kunt plaatsen en inzicht krijgt in je zelfbeeld in relatie tot anderen en de wereld. Het accent ligt op het innerlijk luisteren naar gegeven denkopdrachten, aangestuurd door ritmisch tikken op de handen. Het is voor iedereen die zonder praten snel weer overzicht en controle wil krijgen over zijn/haar emoties. Het helpt om te focussen, adequaat te relativeren en te verwerken. De behandeling kan los van de beeldende therapie gegeven worden, of doelgericht gecombineerd worden.