Volwassenen

Als Beeldend Therapeut werk ik met jong volwassenen, volwassenen en ouderen.

Waar loop ik als volwassene tegen aan?

Bij veel volwassenen komt een moment van reflectie. Waarbij wordt (terug)gekeken op het leven en de periode die nog komt. Deze reflectie kan leiden tot veranderende kaders en daarmee tot:

Burn-out / stressklachten

of lichamelijk onverklaarde klachten door een opstapeling van factoren: de druk van het werk, angst om je baan te verliezen waardoor je harder werkt en over je grenzen gaat

Depressies

die maakt dat je wegzakt in een negatieve spiraal, je stil zet en zorgt dat je niet goed weet wat je moet doen waardoor je jezelf terugtrekt.

Midlife crisis

omdat je de balans van het leven opstelt en afvraagt 'Moet ik concessies doen in hoe ik leef, wie ben ik en hoe wil ik verder leven?' Angst om je partner te verliezen waardoor je mogelijk extra hard te werkt om zo in de smaak te blijven vallen.

Rouw- en verliesverwerking

van het verlies van partner, kind of baan.

Hoe helpt beeldende therapie hierbij?

Als je blokkeert in het leven is het de uitdaging om te zoeken naar zijwegen om er weer beweging in te krijgen. Door het werken met verschillende soorten materiaal kan er een soort speelsheid in komen. Dit kan je helpen om emoties vorm te geven. Door vanuit deze ingang te werken is het soms makkelijker te communiceren en resultaat te krijgen dan met woorden.

Samen onderzoeken waar de schakelaar van jouw stoplicht staat. Hoe gaan we van rood naar oranje of naar groen?

Met de therapie kunnen we overzicht bieden door in kaart te brengen wie de belangrijke mensen om je heen zijn. Waar staan ze? Waar wil je dat iemand staat? Dat mag zelfs op de achterkant. Waar is jouw bescherming en waar zijn jouw grenzen?

Mijn ervaring met volwassenen

Volwassenen hebben het vermogen om gebeurtenissen over te brengen, te relativeren en de vertaling te maken naar het hier en nu. Als beeldend therapeut ben ik een gevoelsmens en zoek ik naar de oorzaak van de klachten. Ik daag je uit om even uit de modus te stappen van het ‘doen om het doen’ en je de ruimte geven om het te laten bezinken. Op deze manier kunnen de dingen die in je hoofd spelen weer geordend worden, kun je weer overzicht en grip op je leven terugkrijgen.

WORDT HET TIJD OM ER AANDACHT AAN TE GEVEN? IK HELP JE GRAAG VERDER

koffie