Jong volwassenen

Als Beeldend Therapeut werk ik met jongvolwassenen, volwassenen en ouderen.

Waar loop ik als jongvolwassene tegen aan?

Van jongvolwassenen wordt verwacht dat ze in de bloei van hun leven en hierdoor kan er (te)veel op je af komen. Er wordt een groot beroep op je gedaan terwijl alles anders wordt. Hoe krijg je dan alles in balans? Deze veranderende kaders kunnen daarmee leiden tot:

Burn-out / stressklachten

of lichamelijk onverklaarde klachten door een opstapeling van alles: de druk van werk of studie, overal aan deel willen nemen waardoor je te hard werkt en over je grenzen gaat, of vooral rationeel bezig bent en de emoties de kop in drukt.

Depressies

die maakt dat je wegzakt in een negatieve spiraal, je stil zet en zorgt dat je niet goed weet wat je moet doen waardoor je jezelf terugtrekt.

Trauma's

die naar boven kunnen komen omdat de omgeving veranderd.

Rouw- en verliesverwerking

doordat de stijl van leven verandert. Vaste patronen, vriendschappen en de relatie tot je ouders kunnen veranderen. Hierdoor verlies je houvast en dit kan onzekerheid geven. Het vraagt om een nieuwe invulling met een andere balans maar ook ruimte om gevoelens een plek te geven.

Hoe helpt beeldende therapie hierbij?

Als je blokkeert in het leven is het de uitdaging om te zoeken naar zijwegen om er weer beweging in te krijgen. Door het werken met verschillende soorten materiaal kan er een soort speelsheid in komen. Dit kan je helpen om jouw emoties vorm te geven. Door vanuit deze ingang te werken is het soms makkelijker te communiceren, overzicht te krijgen en resultaat te krijgen dan met woorden.

Zie jezelf zo: als jongvolwassen ben je als een zaadje die met een groeispurt uit de grond komt. Durf je je blik naar de wereld te openen of blijf je gesloten?

Met de therapie kunnen we het leven weer in balans krijgen. Door overzicht te bieden en in kaart te brengen hoe jouw rationele kant in verhouding staat tot jouw emotionele kant. Is er één kant die overheerst? Waar is de kracht of balans? We gaan ontdekken wie jij bent en waar de ander staat, bijvoorbeeld met collages.

Mijn ervaring met jongvolwassenen

Jongvolwassenen hebben het vermogen om gebeurtenissen over te brengen, te relativeren en de vertaling te maken naar het hier en nu. Als beeldend therapeut ben ik een gevoelsmens en zoek ik naar de oorzaak van de klachten. Ik daag je uit om even uit de modus te stappen van het ‘doen om het doen’ en jezelf de ruimte te geven om het te laten bezinken. Op deze manier kunnen de dingen die in je hoofd spelen weer geordend worden en kun je weer overzicht en grip op je leven krijgen.

WORDT HET TIJD OM ER AANDACHT AAN TE GEVEN? IK HELP JE GRAAG VERDER

koffie